God respons på informasjonsmøte i Vennesla

Daniel Hillestad, alias Ed Sheeran, “sparket igang” en flott informasjonstime ved Menighetshuset i Vennesla i går, søndag kl. 17. Han leverte to nydelige selvskrevne låter. Prosjektleder Terje Tesaker Hystad ønsket velkommen til Oasen skole holding sitt informasjonsmøte om oppstart av Oasen skole Vennesla.

Informasjonsmøtet hadde fått god forhåndspublisitet både i Vennesla Tidende og Fædrelandsvennen, samt sosiale medier, noe som resulterte i et godt besøkt infomøte. Gjestene, som var både foreldre og naboer, ble tatt godt imot av Oasens medarbeidere med rykende ferske boller og kaffe.

Daglig leder, Øyvind Haugland, hadde invitert flere gjester som han intervjuet. 

KrF politiker og rektor ved Kristen VGS Vennesla, Harald Rønning, nevnte kort behandlingen av skolesaken i kommunestyret, der skolen ble godkjent med et “knepent” flertall. Han fortalte også at han ser gode muligheter for synergi mellom Kristen VGS Vennesla og Oasen skolen på sikt. – Det vil være positivt for Vennesla samfunnet å få en Kristen friskole til bygda, avsluttet han. 

Hanna Kjøstvedt, elev ved Oasen skole Birkelid, gjorde inntrykk på oss alle med sitt vinnende vesen og fortalte fra skolehverdagen: – Vi har akkurat de samme fagene, og så har vi like mange prøver og skoledager, tentamener og innleveringer. Det er ganske likt den offentlige skolen. Hver morgen har vi morgensamling, der læreren har en andakt, og så ber vi sammen for dagen. Vi har også storsamling en gang i uken. Vi har da lovsang, andakt og litt leker. Siden skolen er en kristen friskole, så lurte Øyvind på hvordan dette blir praktisert i skolehverdagen. Hanna fortalte videre: – Læreren kan ta inn kristendommen i de forskjellige fagene og kan f.eks. sammenligne andre religioner med kristendommen, reflektere rundt dette og så får vi stille spørsmål. Hun avslutter med å fortelle om at hun er veldig fornøyd med miljøet, og synes at lærerne er dyktige.

Forelder Hans Olav Hodøl, delte sin historie om en vellykket oppstart og skolegang for barna ved Oasen skole Strømme.

Oasen skolenes egne dyktige medarbeidere var også godt representert i intervjurunden med ansvarlig for pedagogiske utvikling og inspektør, Siv Linda Jonassen, ansvarlig for spesialundervisning Ellen Kjøstvedt og rektor Snefrid Aateigen.

Hystad avsluttet med å uttrykke håp om at politikerne i  Vennesla åpner for å leie ut tomt til skolen og deretter gi grønt lys for å etablere skolen, slik at denne blir en realitet. 

På slutten av infomøtet valgte mange å registrere uforpliktende interesse for skolen, enten for deres barn eller i forhold til jobbmuligheter ved skolen. Dersom du ikke fikk vært til stede kan du gjerne melde din interesser i DETTE elektroniske skjemaet. Denne linken kan også sendes videre til andre som du kjenner.
Følg med på vår nettside samt Facebook, så oppdaterer vi så snart vi har noe nytt å fortelle om framdriften i Vennesla!

Andre nyheter

Featured image for “Vi gleder oss!”

Vi gleder oss!

1. januar 2022 er vi formelt sett Oasen skole Grenland, og det gleder vi oss over! Oasen skole Grenland er…

23.11.2021

Grenland
Featured image for “Informasjon vedrørende Koronavirus”

Informasjon vedrørende Koronavirus

22.11.2021 Oppdaterte datoer for drop-in vaksine for elever over 12 år som ikke har fått første dose: Tidspunkt HER. ——————————————————————————————————————————–…

18.11.2021

Birkelid
Featured image for “Toftelandsveien stengt 01.11. kl. 09:00 til 02.11 kl.14:00, gratis tilbud for syklister”

Toftelandsveien stengt 01.11. kl. 09:00 til 02.11 kl.14:00, gratis tilbud for syklister

Informasjon fra AKT:Grunnet støping av fundament til ny bru på E 39, stenges sykkelvei på Toftelandsveien fra 01.11. kl. 09:00…

30.10.2021

Birkelid
Featured image for “Høstfest på Oasen skole Vågsbygd”

Høstfest på Oasen skole Vågsbygd

Endelig kunne vi samle elever og foresatte til et hyggelig treff etter skoletid. Ekstra hyggelig synes vi det var at…

20.10.2021

Oasen-skolene
Featured image for “Å bety noe for andre”

Å bety noe for andre

Endelig kunne vi møtes igjen, både elever, lærere, foreldre og øvrig familie, til en fantastisk ettermiddag i nydelig høstsol og…

02.10.2021

Birkelid
Featured image for “Misjonsdagen”

Misjonsdagen

På torsdag 30.09.21 er det misjonsdag. Det er ein dag der vi samlar inn  pengar til ein organisasjon på Filippinene…

28.09.2021

Birkelid
Featured image for “Overnattingstur for 6. og 7. trinn”

Overnattingstur for 6. og 7. trinn

Sommeren holdt taket til langt ut i september i år. Det var 6.og 7.klasse ekstra glade for da de dro…

26.09.2021

Vågsbygd
Featured image for “God start på skoleåret – ballspill, bading, uteskole!”

God start på skoleåret – ballspill, bading, uteskole!

Vi skriver september på kalenderen men i år ser ikke sommeren ut til å ville gi slipp her i Mandal.…

09.09.2021

Mandal
Featured image for “Vennesla Tidende har besøkt oss”

Vennesla Tidende har besøkt oss

Skolen vår har doblet elevtallet og nær tredoblet lærerstaben dette skoleåret. Det har den lokale avisen fått meg seg. Har…

07.09.2021

Vennesla
Til bloggen