Skolehelsetjenesten

Målet med skolehelsetjenesten er å fremme elevens helse og legge grunnlaget for å forebygge sykdommer og plager senere i livet. Skolehelsetjenesten samarbeider med hjem, skole og hjelpeapparat.

Skolehelsetjenesten retter seg mot tema der skolen har en viktig rolle, men der helsesøster har delansvar. Dette er ernæring, utvikling av sosiale ferdigheter, fysisk aktivitet, psykisk helse, pubertetsutvikling, personlig hygiene, ute- og innemiljø, rus og tobakk.

Skolehelsetjenesten består av helsesykepleier og fysioterapaut. Skolehelsetjenesten gir ikke medisinsk behandling, da må fastlege kontaktes.

Helsesykepleier har taushetsplikt, og fortrolige opplysninger vil ikke bil gitt videre uten samtykke.

Skoletannlegen hører ikke inn under skolehelsetjenesten.

Helsesykepleier har fast kontortid for elever, foreldre og lærere.

Faste oppgaver helsesykepleier har i grunnskolen:

Barneskolen:

1. trinn: Skolestartundersøkelse med helsesykepleier og lege på skolen i løpet av 1. skoleår. Elevene tilbys oppfølging etter behov
  2. trinn: Tilbud om Tetravac-vaksine (Difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt).+Lenke til FHI. Elevene tilbys oppfølging etter behov
  3. trinn: Måling av vekst: Høyde og vekt. Elevene tilbys oppfølging etter behov
  4. trinn: Elevene tilbys oppfølging etter behov
  5. trinn: Pubertetsundervisning. Elevene tilbys oppfølging etter behov
  6. trinn: Tilbud om MMR vaksine (Meslinger, kusma og Røde Hunder) +Lenke til fhi. Elevene tilbys oppfølging etter behov.
    Se mer: her
  7. trinn: Tilbud om HPV vaksine, to doser (Vaksine mot humant papilloma-virus). + lenke til Fhi. Elevene tilbys oppfølging etter behov

Ungdomsskolen:

8. trinn: Tilbud om 8.klasse-samtale, helseundersøkelse, måling av vekst; høyde, vekt og samtale med helsesykepleier. Elevene tilbys oppfølging etter behov

9. trinn: Elevene tilbys oppfølging etter behov

10. trinn: Tilbud om Boostrix-polio vaksine (Difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt). Se mer: her. Elevene tilbys oppfølging etter behov

Andre oppgaver helsesykepleier har

• Elevene kan komme og få veiledning og prate om ting de er opptatt av som trivsel, vennskap, mobbing, forelskelse, tristhet, ensomhet, bekymringer, kropp, kost, seksualitet, hjemmesituasjon eller hva enn det måtte være. De kan komme i grupper eller alene.
  • Syns- og hørselsundersøkelse kan tas ved behov.
  • Elever og foreldre kan ta kontakt uten avtale, stikk gjerne innom kontoret i åpningstiden eller dere kan gjøre en avtale på forhånd via telefon eller mail.
  • Helsesykepleier samarbeider med blant annet skolens ansatte, foresatte, helsestasjonslege/ skolelege, fysioterapeuter, familiesenteret, psykolog, PP-tjeneste, kommunale leger, sykehus, barnevern og andre.
  • Helsesykepleier vil gjerne ha et nært samarbeid med elever, hjem og skole. Hun tilbyr ulike former for veiledning, individuelt og i gruppe.
  • Hvis foreldre/foresatte ønsker samtale, kan dere henvende dere til skolen, helsesykepleier eller helsestasjonen.
  • Helsesykepleier samarbeider med sosiallærer ved skolen, og i samarbeid tilbys ulike gruppetilbud til elevene ved behov.
  • Helsesykepleier deltar på samarbeidsmøter – ansvarsgruppemøter i forhold til enkelte elever.
  • For Oasen skole Birkelid er helsesykepleier en del av Familiens hus i Songdalen, og kan henvise videre til familieterapeut/ psykolog og andre, gjelder innbyggerne i Songdalen kommune.

Helsesykepleier - Birkelid

Linda Severinsen Moseid
Tilgjengelig på: mandager og annenhver torsdag - hovedansvar for 1.-6..trinn
Mobil: 97990376

Helsesykepleier - Birkelid

Trine Finsådal-Kristensen
Tilgjengelig på: tirsdager og annenhver torsdag - hovedansvar for 7.-10. trinn
Mobil: 97990374

Helsesykepleier - Mandal

Svanhild Aukland Sørensen
Tilgjengelig på: Mandager
Sted: Kontor i 1. etg. kontorbygget
Mobil: 46 84 74 52

Helsesykepleier - Strømme

Tone Maria Aanensen
Tilgjengelig på: I November er det ikke tilgjengelig helsesykepleier hos oss. Skolen må kontaktes dersom det er akutte behov for å komme i kontakt med en helsesykepleier.
Mobil: 948 37 943

Helsesykepleier - Vågsbygd

Tonje Tveito Andersen
Tilgjengelig på: onsdager frem til kl 11.00
Mobil: 95303564

Oasen skole Strømme

Arbeidsdager: Onsdag, torsdag og fredag i partallsuker.

Sted: Kontoret er på Frøysland skole og ligger i 1. etasje, under «broa/balkongen» mellom 7 klassene. Jeg er tilgjengelig på Oasen skole etter avtale.

Oasen skole Vågsbygd

Oasen skole Birkelid