Skolens historie

Scene
Høsten 2023

Kristen videregående skole Vennesla blir en Oasen-skole

For første gang kan elever gå på en Oasen-skole fra og med første trinn og ut VGS.  Skolen ble grunnlagt i 2009, er lokalisert i Vennesla og har eget skoleinternat. Oasen VGS Vennesla har følgende utdanningsprogram: Musikk, dans og drama, studiespesialisering og medier og kommunikasjon. I tillegg har skolen programområdet vg3 påbygging.

Oasen skole Grenland - elever utendørs
Høsten 2021

Grenland kristne skole blir en Oasen-skole

Skolen åpnet dørene for første gang i 2011, og blir ti år senere, høsten 2021, tilknyttet Oasen-skolene. Høsten 2022 flytter skolen inn i nye og trivelige lokaler på Strømdaljordet i Skien. Skolen har elever fra 1. til 10. trinn og er vår første skole utenfor Agders grenser.
Oasen skole Vennesla Moseidmoen
Høsten 2020

Oppstart av Oasen skole Vennesla

Rektor Simon Ånonsen tok imot 30 elever på 1. - 7. trinn da Oasen skole Vennesla startet opp i modulbygg utenfor Menighetshuset på Moseidmoen.
Nybygg. Modell Birkelid
Februar 2018

Oppstart nybygg Oasen skole Birkelid

På Birkelid har skolen vokst ut av sine nåværende lokaler og byggingen av nytt skolebygg er i gang!
Åpning Oasen skole Vågsbygd
August 2017

Etablering av Oasen skole Vågsbygd

Torsdag 17. august kl. 08.30 var det endelig tid for skolestart ved Oasen skole Vågsbygd. Mange har jobber mye på mange plan for at alt skal være klart til skolestart. Men nå er vi i gang! Med 14 elever fra 1.-8. trinn og en flott lærerstab er Oasen skole Vågsbygd blitt en realitet.
Åpning Oasen skole Mandal
August 2015

Etablering av Oasen skole Mandal

Tirsdag 18. august kl. 10.00 var det høytidelig åpningsseremoni av Oasen skole Mandal med besøk av bl.a. ordfører Tore Askildsen!
Image
August 2015

Etablering av Oasen skole Strømme

Det var skolestart tirsdag 18. august kl. 8.30 med høytidelig åpningsseremoni av stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan og varaordfører Jørgen Kristiansen!
Image
2015

Nyetableringer

Drømmen om å etablere flere skole har vært brennende i alle år! Endelig, i 2015 ble denne drømmen en virkelighet!

Da ble både Oasen skole Mandal og Oasen skole Strømme en realitet! Og vissheten om at alle elever bør ha et reelt alternativ tilgjengelig styrkes, sammen med planer om enda flere nyetableringer i årene som kommer!

Jørgen Kristiansen
Februar 2012

10-års jubileum

Den 1. februar 2012 var det nøyaktig 10 år siden skolen hadde offisiell åpning! Rektor markert dette ved å dele ut twist til alle på skolen!

Det ble også arrangert en skikkelig jubileumsfest på forsommeren!

Image
2007

5-års jubileum

Oppstarten skjedde i januar 2002 etter at godkjenningen fra det som het UFD (Utdannings- og Forskningsdepartementet) kom to måneder tidligere.

Jubileumsfesten ble holdt den 6. mars med storfint besøk.

Image
August 2003

Nye lokaler på Birkelid

Etter 1 1/2 år på Mjåvann, flyttet skolen til Birkelid august 2003. Dette er et naturskjønt område som tilhører Songdalen kommune, og her har det vært bedre muligheter for vekst.
Image

Trivsel og elevvekst

Både elever og ansatte trivdes ved skolen helt fra starten av. Dette resulterte i årlig vekst, og behov for større lokaler enn hva som var tilgjengelig på Mjåvann
Image

De første årene

Skolen etablerte seg i begynnelsen på Mjåvann industriområde.

Det var en nedlagt sukkertøyfabrikk som tjente som lokaler. 33 elever var med fra starten av. Til tross for at nærmeste nabo var en industrivirksomhet, var uteområdet trivelig der elevene fikk boltre seg i skog og trær.

Image
1. februar 2002

Åpning av Oasen skole

Vi ventet fint besøk, den 1. februar 2002, da Oasen skole offisielt ble åpnet. Her står rektor Oddvin Larsen sammen med Inge Lønning, visepresident på Stortinget.
Image
24. oktober 2000

På Stortinget

Nå avdøde stortingsrepresentant, Jon Lilletun, tok godt imot kommende Oasen-elever da de besøkte Stortinget 24. oktober 2000.