God påske fra Oasen skole Birkelid

En mer spesiell skolehverdag enn denne våren har vi nok aldri hatt, verken på vår skole eller på noen andre skoler i landet. Både lærere, miljøarbeidere, elever og foreldre har måttet lære seg å ha skole på en ny måte. Det har både vært rart og utfordrende. Men midt i alt som har vært krevende og arbeidsomt, har det også dukket opp litt gull – og vi har lært nye måter å jobbe på som vi også kan ta med oss videre. 

Den digitale kompetansen har uten tvil skutt fart – både for elever og voksne. Morgentreff, undervisning og fagsamtaler i Hangouts Meet har blitt vanlig i løpet av noen uker. Kreative lærere har sørget for oppfølging, hjelp, gøye filmer, spill og vurderinger i fag via den digitale plattformen. Morgenandaktene i klasser og storsamlingene for hele skolen, en viktig del av det vi holder på med på Oasen skole, har også foregått digitalt. Det jobbes med andre ord som aldri før. 

I tillegg har gode sosiallærere og miljøarbeidere hjulpet lærere med å følge opp enkeltelever og grupper, både via telefon og videotreff. Dette vil aldri kunne erstatte personlige møter, likevel har vi sett at det har vært gode alternativ i “koronatider”. Det å opprettholde relasjoner med hverandre selv om skolen er stengt, er viktig for oss, og målet er at veien til en prat skal være minst like kort som den er ellers i skolehverdagen. For mange går dette med hjemmeskole helt fint, mens det for andre kan være ekstra krevende. Nettopp derfor er det så viktig at elevene våre skal vite at vi bryr oss og ønsker å bidra til en så god hverdag som mulig. 

Noe av det sosiallærere og miljøarbeidere har holdt på med er lunsjprater med grupper på Hangouts Meet, spilling av Yatsy, Alias og Bondesjakk samme sted, kahoot i klassegruppper og chatting for de som ikke ønsker å sitte foran kamera – for å nevne noe. Dessuten har noen klasser tatt imot “ukas utfordring” og sendt morsomme videosnutter til oss. Det er stas!

I dag, siste dag før påske, er den tradisjonelle påskevandringen byttet ut med digitale vandringer eller opplegg klassevis. Selv om vi ikke ser hverandre i 3D, har det stor betydning å holde oppe de gode tradisjonene våre. Men aller mest er det viktig for oss å løfte fram det ufattelige som skjedde i påsken, nemlig at Jesus vant over døden! Det er et utrolig aktuelt budskap i den tiden vi er inne i nå. 

Med noen bilder fra filming til dagens storsamling og ellers fra skolehverdagen vår i disse dager, ønsker vi alle våre elever og foreldre en velsignet god påskehøytid.

VI GLEDER OSS VELDIG TIL Å SE DERE IGJEN!