– Jeg skal begynne ved Oasen skole!

Begge barna til Øyvind Langelandsvik har bestemt seg for å gå på Oasen skole.

Øyvind Langelandsvik fortalte at hans barn allerede har bestemt seg for å gå på Oasen skole. 
Foto: Johan Olaf Vikse Jonasen

Vennesla: Øyvind Langelandsvik bor i Vennesla men har barn som ikke klarte å vente til Oasen skole Vennesla var etablert. – Jeg skal begynne på Oasen skole, sa hans sønn vinteren 2018. De ble derfor kjent med Oasen skole Strømme til skolestart i fjor høst. – Første skoledag startet med bønn i skolegården. Dette var en utrolig fin opplevelse, sa Langelandsvik. Deres datter har allerede bestemt seg for å begynne ved Oasen skole Vennesla til høsten. – Dette har hun bestemt selv og vi har spurt om hun er helt sikker.

Dette kom frem under det andre infomøte for Oasen skole i Vennesla 19. november. Her var det mange som hadde møtt opp for å høre mer om skolen som skal starte til høsten. Hovedgjest på møtet var Raymond Bærø. Som mangeårig KrF-politiker i Vennesla har han fulgt debatten rundt Oasen skole helt fra starten. 

– Vi trenger alternativer for de som trenger og ønsker det

– I tidligere tider kjempet vi frem våre friheter, men i dagens samfunn føler mange de blir presset til å gjøre og mene det samme. Dette passer ikke for alle og vi trenger derfor alternativer for de som både trenger og ønsker det. Derfor har jeg aktivt støttet etableringen av Oasen skole, sa Bærø.

Øyvind Haugland intervjuet Raymond Bærø på Åpent infomøte på Vennesla Menighetshus i går. Foto: Johan Olaf Vikse Jonasen

– Har god erfaring på skoledrift

– Det er flott å kunne fortelle om det vi tror på til elevene og å trekke verdispørsmål inn i undervisningen, sier Mari Kolltveit som er rektor ved Oasen skole Birkelid. – Samtidig har vi elever fra alle mulige settinger som skal føle seg respektert for det de står for. En elev sa det på denne måten: “På skolen vår har vi lov til å tro på det vi vil, men de voksne forteller om Jesus”. Det synes jeg var et godt skussmål, sa Kolltveit. 

Hun trakk også frem det gode samarbeidet mellom Oasen skolene ift pedagogisk utvikling og innføring av nye læreplaner som pågår nå. – Vi har drevet Oasen skole siden 2001 og har fått god erfaring på hva som skal til for å drive gode skoler.

Mari Kolltveit har jobbet ved Oasen skole Birkelid siden 2006. Hun er nå rektor ved skolen. 
Foto: Johan Olaf Vikse Jonasen

Skolen åpner nå opp for elevsøknader

– Jo flere som søker jo raskere kan vi ta de siste avgjørelsene ift bygg og ansatte, sier Øyvind Haugland. – Vi åpner nå opp for søknader tom 8. trinn. Planen er å starte med 1.-7. trinn, så vil antall søknader til 8. trinn avgjøre om også dette kan startes ved skolestart høsten 2020. Dersom vi starter 1.-7. trinn nå vil vi ha full 1-10 skole høsten 2023, sa Haugland før han avsluttet møte til god applaus fra de mange fremmøtte. 

Til alle som er interessert i jobb eller skoleplass ved skolen:

HER kan du søke skoleplass for ditt barn (1.-8. trinn)

HER kan du søke jobb ved skolen

Følg oss på Facebook: https://www.facebook.com/osvennesla/

E-post: vennesla@oasenskole.no