OSM – Julehilsen fra rektor

Lyset og sola finnes. Denne uka har vi sett sola noen ganger. Det gir håp og glede.

Denne høsten har vært mørk og våt. Nå snur snart sola og vi er på vei inn i lysere tider. 

Alle julelysene minner oss om håpet både om bedre tider og om han som er verdens lys.   

Det har vært mye som skjer her på skolen nå i desember. Alt fra tentamen og prøver til  juleverksted og julegrøt. Mens jeg sitter her å skriver strømmer julemusikk fra kjøkkenet ved siden av. Elevene lager julekaker og julegrøt, og jeg har vært gjest hos 1.-4.klasse på julegrøt. De er en fantastisk gjeng å være sammen med. 

På fredag fikk vi besøk av Luciatoget, nydelige barn kledd i hvitt som kom med sang og godsaker. Lærere og miljøarbeidere på skolen står på for å gjøre adventstiden til en hyggelig og forventningsfull tid for elevene. De strekker seg og gir det lille ekstra som betyr mye for store og små. 

Nytt i år er skolens egen julekalender. Denne kalenderen blir vist daglig i klassene og vi håper at dere følger oss på facebook eller på hjemmesiden til skolen. Kalenderen vil fortsette helt til julaften og det er fortsatt mulig å vinne den store premien, så bli med og svar på oppgavene. 

Denne høsten har vært preget av koronatiltak og smitteforebygging. Vi har til nå vært heldige at vi ikke har måtte sette skolen eller klasser i karantene. Det er flere arrangementer som har blitt avlyst på grunn av korona. Tiendeklasse skulle vært på Mallorca i høst og håpet levde lenge om å få det til til våren, men vi kommer oss ikke på tur til utlandet, men vi skal få til en tur i Norge.

Vi skulle hatt en julemusikal. Den hadde jeg skrevet i år og gledet med til å øve med elevene og ikke minst vise den for alle foreldrene. Men vi ble anbefalt fra kommuneoverlegens kontor om å ikke sette opp juleforestilling i år. Vanligvis har vi en stor høytidssamling for hele skolen siste skoledag, men siden vi er redde for å ødelegge julen for noen, er vi ekstra forsiktige i år. Vi samler oss kun i hver kohort, og samlingen blir i år blir vist via skjerm. Et plaster på såret er at vi da kan dele samlingen også med dere foreldre. 

Jeg vil takke alle ansatte for året som har vært. Takk for at du gir av deg selv og bidrar til at elevene blir sett og ivaretatt på en god måte. Takk til foreldrene for et godt samarbeid gjennom året, en spesiell takk til FAU og Inger Marie Ellburg som er leder. 

Til slutt vil jeg ønske alle elever, foreldre og ansatte en nydelig og fredfull julefeiring. 

Må Jesus, som vi feirer, lyse opp i våre hjerter og gi oss sin kjærlighet og fred. 

Gledelig jul!