Påskehilsen fra Oasen skole Mandal

Vi er alle inne i en merkelig tid. Denne våren er spesiell både for store og små. Foreldre, barn, lærere og miljøarbeidere har måtte lære nye måter å ha skole på. Det har vært utfordrende og krevende. Jeg må si at jeg er imponert over dere foreldre for måten dere står på og er lærere for barna deres, og samtidig prøver å håndtere hjemmekontor. Midt i denne krevende tiden ser vi også at vi lærer mye nytt som vi kan ta med oss videre. 

Lærerne opplever et ekstra nært samarbeid med hjemmet i denne tiden, og både elever og voksne får økt sin digitale kompetanse. Hangouts Meet blir flittig brukt til morgentreff, undervisning, fagsamtaler og annen oppfølging. 

Miljøarbeiderne har hjulpet lærerne med å følge opp enkeltelever via videotreff. Vi har gjort så godt vi har kunnet med å ha alternativer til personlige møter. Det viktigste har vært, og er, å prøve og opprettholde gode relasjoner mens dette pågår. Vi er klar over at det er krevende for mange elever å ha hjemmeskole, samtidig ser vi at det også er flere som trives med det. Det er viktig for oss at elevene opplever seg sett og hørt også i en tid som denne.

I dag har alle elevene fått en film der jeg holder en påskeandakt. I andakten forteller jeg om israelsfolket som ble bitt av slanger. Moses reiste da opp en stang med en kobberslange og de som så på slangen ble friske og fikk leve. 

Vi feirer påske fordi Jesus ble hengt på et kors, døde og oppstod. Han stod opp igjen tredje dag og viste verden at han vant over døden. Vi som løfter blikket til Jesus og tar imot ham i våre liv, vil kunne få evig liv med ham.

Vi på skolen håper vi ser dere alle snart igjen. 

Vi savner dere!

Ønsker dere en god påskefeiring!

Tone Haugdal, rektor