Verdensdagen for psykisk helse

10.10 markeres verdensdagen for psykisk helse. Temaet for årets markering var “Gi tid”. Nettopp det hadde en fin gjeng med ansatte gjort for oss i dag, møtt opp ekstra tidlig på skolen for å gi elevene en ekstra god velkomst. Elevene ble møtt av en gjeng med smilende voksne som delte ut varm kakao fylt av omsorg og kjærlighet. 

Dagen ble også markert på storsamling der sosiallærer Heidi blant annet minnet oss på at tiden kommer til oss, og vi har alle tid til å møte våre klassekamerater, familie, venner ved å gi et smil på veien. Vi gjorde et interessant eksperiment hvor vi så hvor mange personer vi rakk å hilse på i løpet av ett minutt. Noen rakk å hilse på mer enn 50 personer på denne korte tiden. Tenk hva det kan bety for andre mennesker om vi tar oss ett minutt, stopper opp og gir dem en klem og viser at vi bryr oss ved å gi av vår tid! 

Ved å åpne opp for å snakke om hvordan vi har det på innsiden, og hva det kan bety at vi bryr oss om hverandre, kan vi få et varmere og rausere skolemiljø. Et sted det er trygt å være også når dagene er litt vanskelige.

Vi håper denne dagen har vært til oppmuntring for både barn, unge og voksne, og at vi alle viser hverandre omsorg og kjærlighet, viser at vi bryr oss om hverandre. Det kan bety mye for oss når vi har perioder i livet som er litt vanskelig.